Media

Remus Borza: "Hidroelectrica va livra electricitate la populaţie cu profit 0"

Aug 17, 2012, Sursa
Articolul precedent  |  Toate articolele  |  Urmatorul articol

“Nu se putea fără insolvenţă la Hidroelectrica? De ce a fost nevoie de intrarea în insolvenţă a celei mai mari societăţi de stat?

Remus Borza: Insolvenţa era iminentă şi insurmontabilă, numai că starea de insolvenţă a fost mascată – Hidroelectrica era practic în stare de insolvenţă încă din 2011, dar toţi se făceau că plouă. Şi n-a plouat. Compania a raportat, pe 2011, un profit infim, de 1,4 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 714 milioane de euro. Trebuie să se ştie însă că s-a omis înregistrarea unor cheltuieli cu amortismente şi provizioane care ar fi denaturat indicatorii financiari.

De când înregistra Hidroelectrica pierderi?

În 2011 era deja pe pierdere. În al doilea rând, la finele anului trecut, când s-a proiectat bugetul pentru 2012, era activă clauza de forţă majoră şi erau cunoscute şi prognozele de secetă pentru 2012, era de aşteptat ca veniturile pe 2012 să fie mai mici decât cele previzionate.

Prin urmare, ca efect al secetei, faţă de veniturile bugetate de 3 miliarde de lei, a rezultat o scădere cu 800 de milioane, adică 26,5% mai puţin. Realitatea ne confirmă: anul acesta este prima dată în existenţa sa când Hidroelectrica iese pe pierdere în primul semestru.

Ce s-a întâmplat la Hidroelectrica în aceste două luni, de când sunteţi administrator judiciar? Ce progrese s-au făcut?

În primul rând, am început să stopăm pierderile. Am reziliat contractele cu şase dintre cei zece "băieţi deştepţi": EuroPec, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie, EFT AG, EFT Romania şi Energy Holding, care însumau o cantitate de 6,5 TWh anual. Am renegociat contractele cu Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica.

Garanţiile de preţ

S-au renegociat contracte?

Am renegociat cu Alro, care trebuie judecat separat, ca un agent economic de anvergură şi prin locurile de muncă şi prin consum. Alro este consumator în bandă, adică cere energie non-stop, 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Alro cumpără de la Hidroelectrica 3Twh pe an.

Acest contract asigură Hidroelectrica predictibilitatea veniturilor, oferă o garanţie pentru instituţiile bancare şi prevede o creştere de preţ de la 180 până la 214 lei pe MWh, faţă de 116 lei cât este în prezent. Deci cu 70% mai mult decât plătea până acum ALRO.

Două noi surse de venit din renegocierea contractelor

Ce şi cât caştigă Hidroelectrica din renegocierea cu "băieţii deştepţi"?

Închiderea contractelor cu "băieţii destepţi" este finalul unei etape. Analiza de etapă arată că Hidroelectrica rămâne în buzunar, după mulţi ani, cu un plus de venituri, descărcată de pierderile din contractele bilaterale.

Din aceste contracte negociate până acum, Hidroelectrica se alege cu două surse de venituri: pe de o parte rezilierea cu cei "6 magnifici" creează un disponibil de 6,500 TWh, care pot fi vânduţi pe piaţă la un preţ de 250 de lei Mwh, aşadar cu un câştig suplimentar de 120 de lei Mwh, faţă de 130 lei Mwh, cât plăteau traderii. Rezultă venituri suplimentare de 780 mil de lei, aproximativ 173 mil de euro.

Ce alte câştiguri mai sunt?

Pe de altă parte, renegocierea cu Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica si Alro înseamnă un câştig de 80 de milioane de lei pentru Hidroelectrica pe primele şapte luni din 2012. Asta aşa, din scurt, pentru că, dacă privim în faţă, vedem că beneficiile pe renegocierea cu Alro sunt mult mai mari: la un preţ minim de 180 lei, calculând faţă de diferenţa de 114, cât plătea Alro până acum la 3 milioane de Mwh pe an consum, ies 198 de milioane de lei în plus, iar pe valoarea maximă de 214 lei, iese o sumă suplimentară de 300 de milioane de lei.

Sunt măsuri drastice...

Insist asupra cifrelor, pentru că ce facem acum nu are doar rolul de a tăia în carne vie, ci şi de a încerca să reconstruiască Hidroelectrica, dar pe nişte fundamente sănătoase, sustenabile, fără sifonări şi contracte păguboase. Denunţarea sau renegocierea contractelor bilaterale este un pas mic, pe un drum lung, dar după multă vreme drumul începe sa fie curat, nu mocirlos ca până acum.

"Denunţarea sau renegocierea contractelor bilaterale este un pas mic, pe un drum lung, dar după multă vreme drumul începe sa fie curat, nu mocirlos ca până acum", susţine Remus Borza

1,4 milioane de euro a fost profitul raportat de Hidroelectrica pe anul 2011

"Trebuie închise toate robinetele de pierdere din afară şi din interior"

Premierul vorbea de posibilitatea ca procesul de insolvenţă să se finalizeze până în septembrie sau octombrie. Este posibil?

La Plafar, insolvenţa a durat trei ani şi am făcut lucrurile foarte bine. Obiectivul tuturor este ca procesul de insolvenţă să se desfăşoare temeinic, nu pe genunchi - doar aşa Hidroelectrica se poate aşeza pe o bază solidă. Nu există insolvenţă rapidă şi insolvenţă înceată.

Procesul de insolvenţă are desfăşurarea dictată de lege. Totuşi, nu ne-am propus să ieşim la pensie de la Hidroeletrica. Sperăm ca într-un an să reuşim să facem ce alţii nu au reuşit sau nu au vrut să facă în zece ani, şi anume să transforme Hidroelectrica în cea mai performantă societate a statului român.

Aţi cerut ANRE să recunoască preţul de cost şi să diminueze cantitatea de energie pentru piaţa reglementată. Va afecta asta populaţia?

Hidroelectrica va livra electricitate la populaţie cu profit zero. Scopul Hidroelectrica este să protejeze populaţia, iar asta se poate face dacă Hidroelectrica funcţionează bine şi îi sunt recunoscute costurile.

Acum, pe piaţa reglementată, destinată consumatorilor casnici, instituţiilor publice şi altor consumatori industriali, consumul total de energie este de 28 TWh. Din aceşti 28 de Twh, 12 TWh merg către populaţie şi 8 TWh către instituţii publice, restul merg la diverşi agenţi economici care s-au obişnuit 20 de ani să stea cu mâna întinsă dupa energie ieftină, fără să performeze în economie.

Cum veţi face asta?

Ceea ce am solicitat a fost ca piaţa reglementată să fie recalibrată la 20 TWh – cât are nevoie populaţia şi instituţiile publice, iar consumatorii industriali să se mute pe piaţa concurenţială. În al doilea rând, trebuie spus că preţul pe MWh porneşte de la Hidroelectrica la 71 de lei, cu 54 de lei sub preţul de cost, şi ajunge în coşul pieţei reglementate la 150 de lei, pentru ca, în final, populaţia să plătească 440 de lei MWh.

Diferenţa de la 150 de lei la 440 de lei nu se regăseşte la producători, ci în marjele de profit ale transportatorilor de energie. Pentru asta am solicitat ANRE plafonarea marjelor de adaos ale transportatorilor şi distribuitorilor, ca o parte din profitul lor să fie transferat către producători, care au prima responsabilitate în menţinerea sistemului energetic naţional. Dacă ANRE nu face ordine pe piaţa energiei, va fi rău pentru toată lumea.

Vorbeaţi de problemele interne din Hidroelectrica, care generează pierderi. Cum se pot reduce aceste pierderi?

Am avut întâlniri în aceste zile cu liderii sindicali, cu directorii de sucursale şi Hidroservuri. Mesajul meu este clar: ca să protejăm locurile de muncă, obligaţia de a face profit şi răspunderea pentru pierderi trebuie asumate de toată lumea din Hidroelectrica, care pierde bani nu doar pentru că a făcut afaceri proaste cu "băieţii destepţi", ci şi pentru că în societate au fost încălcate toate principiile de raţionalitate care fac o firmă să meargă.

Cheltuielile salariale sunt de 170 de milioane de euro, iar productivitatea este la cote de avarie - 40% din salariaţi sunt la munca de birou. Hidroelectrica cheltuie cu o secretară pensionată anticipat 1,2 miliarde de lei.

Angajaţii au acum 59 de sporuri, indemnizaţii şi prime care sunt de trei ori salariul de bază. Ca să protejăm locurile de muncă şi să aducem pe profit Hidroelectrica trebuie închise toate robinetele de pierdere din afară şi din interiorul companiei.

"Hidroelectrica pierde bani nu doar pentru că a făcut afaceri proaste cu «băieţii destepţi»", susţine Remus Borza. Angajaţii Hidroelectrica au acum 59 de sporuri şi indemnizaţ ii, care sunt de trei ori salariul de bază."

REMUS BORZA, administrator

Nu numai "băieţii deştepţi" sunt de vină. Raportul Hidroelectrica va merge săptămâna această în instanţă

Remus Borza a mai precizat, pentru EVZ, că, deşi acordul dintre Hidroelectrica şi celelalte companii a fost criticat de sindicatele de la ALRO şi Cartel Alfa, acest lucru s-ar putea să nu afecteze locurile de muncă de la ALRO.

"Sunt mai preocupat de păstrarea locurilor de muncă la Hidroelectrica, decât de la ALRO. Dar câtă vreme Alro a făcut anul trecut profit de 53 de milioane de euro şi, pe primele 6 luni din 2012, 24 mil de euro, nu cred că se pune problema afectării locurilor de muncă. Dar ceea ce vreau să subliniez este faptul că şi Hidroelectrica este tot o societate comercială ca şi Alro, care trebuie să funcţioneze după aceleaşi principii de eficienţă economică şi maximizare a profitului şi că s-a dus vremea când Hidroelectrica subvenţiona profitul altor companii".

Borza a mai spus că, săptămâna aceasta, va prezenta instanţei raportul despre cauzele care au generat starea de insolvenţă a celei mai mari companii de stat: "Hidroelectrica nu a ajuns în insolvenţă doar din cauza «băieţilor deştepţi». Asta este doar una dintre cele opt cauze majore ale insolvenţei de la Hidroelectrica. Contractele bilaterale au reprezentat doar vârful icebergului".

Articolul precedent  |  Toate articolele  |  Urmatorul articol

Alte articole


Aug 13, 2018

Euro Insol a vândut ultimele unități locative din ansamblul rezidențial Green City

citeste mai mult
Jul 26, 2018

La data de 18 iulie 2018 Tribunalul Valcea a confirmat Planul de Reorganizare a activitatii CET Govora, plan propus de administratorul judiciar Euro Insol si aprobat de Adunarea Creditorilor la data de 28 iunie 2018.

citeste mai mult
May 9, 2016

Tribunalul Valcea a decis luni declararea insolventei CET Govora, administrator judiciar fiind numita firma Euro Insol, condusa de Remus Borza

citeste mai mult
Apr 25, 2016

Firma Euro Insol a preluat în calitate de lichidator judiciar proiectul imobiliar Green City, un complex de 650 de vile dezvoltat de omul de afaceri Dumitru Bucşaru prin intermediul mai multor firme, aflate în insolvenţă sau faliment, a anunţat luni societatea de reorganizare.

citeste mai mult
Apr 6, 2016

Cerearea de insolvenţă depusă de Prospecţiuni SA, furnizor de servicii geofizice şi geologice, a fost admisă de Tribunalul Bucuresti, care a deschis procedura de insolvenţă şi a numit  Euro Insol SPRL administrator judiciar.

citeste mai mult
Feb 15, 2016

Prioritatea statului român ar trebui să fie companiile româneşti - interviu publicat in editia print a ziarului Bursa din 15.02.2016

citeste mai mult
Jan 26, 2016

O treime din toată energia vândută de Hidroelectrica s-a transformat în profit. Compania anunţă investiţii de 730 mil. euro până în 2018

Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Este cel mai bun rezultat financiar obţinut vreodată de Hidroelectrica raportat la producţia de energie

citeste mai mult
Jan 25, 2016

In 2016, Hidroelectrica va iesi din insolventa si se va lista pe bursa.

Valoarea de piaţă reală a companiei este de 5 miliarde de euro.

Insist pentru listarea a doar 15% din Hidroelectrica şi doar pe BVB În ultimii 4 ani, noi am dat peste 400 de milioane de euro Apelor Române şi sunt curios să ştiu câte lucrări au finanţat din banii Hidroelectrica.

 

citeste mai mult
Jul 22, 2015

România are nevoie de un vizionar, un ideolog şi un strateg

 

citeste mai mult
Jul 31, 2014

Borza: "Hidroelectrica finanţează investiţiile de care are nevoie, dar cu bani mai puţini, pentru că se fură mai puţin"

citeste mai mult
Feb 25, 2014

Remus Borza consideră că Reintrarea în insolvenţă a companiei este o eroare judiciară pentru că instanţa a dat prevalenţă unor aspecte procedurale în detrimentul interesului naţional.

citeste mai mult
Feb 3, 2014

Complexul rezidenţial Ibiza Sol, situat în zona de nord a Capitalei, a avut anul trecut încasări totale de 4,89 milioane euro, înregistrând un număr de 89 de contracte încheiate, din care 46 au fost acorduri de vânzare-cumpărare şi 43 de închiriere.

citeste mai mult
Jan 31, 2014

Proiectul Silver Mountain din Braşov este cel mai important activ imobiliar „distressed“ aflat anul acesta la vânzare.

citeste mai mult
Jan 20, 2014

Borza a gasit cumparator pentru un penthouse de 370.000 euro in cele mai inalte blocuri noi din Bucuresti

citeste mai mult
Jan 13, 2014

Contract de 4 milioane de euro încheiat cu o firmă din Rusia

citeste mai mult
Jun 13, 2013

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a inregistrat tabelul definitiv al creantelor

citeste mai mult
May 15, 2013

Trebuie să abandonăm paradigma statului social şi a cetăţeanului asistat, deoarece într-o economie de piaţă alte valori ar trebui să guverneze funcţionarea societăţii româneşti.

citeste mai mult
Apr 24, 2013

Remus Borza a fost desemnat personalitatea anului in energie in cadrul Galei Romanian Energy Awards 2013, organizata de The Diplomat Bucharest

citeste mai mult
Apr 17, 2013

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţiile traderilor de energie, aşa-zişii „băieţi deştepţi“, privind creanţele din dosarul Hidroelectrica, refuzând astfel înscrierea în tabelul preliminar a unor creanţe de peste 1,9 miliarde lei.

citeste mai mult
Apr 17, 2013

Hidroelectrica a făcut un profit brut de 144 mil. lei în primul trimestru

citeste mai mult
Apr 1, 2013

 

În cei aproape cinci ani de când mediul local de business se confruntă cu un picaj al pieţelor fără precedent în ultimele decenii, o nouă breaslă de consultanţi a prins cheag, şi anume practicienii în insolvenţă, domeniu în care cele mai mari 34 de firme au realizat anul trecut venituri de peste 100 de milioane de lei (22,5 mil. euro), potrivit datelor centralizate de Uniu­nea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă (UNPIR).

citeste mai mult
Mar 22, 2013

 

Insolventa Hidroelectrica in cifre: profit lunar de 10 mil. euro si minus 300 de angajati

citeste mai mult
Mar 18, 2013

Borza (Euro Insol): Să nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degrabă pentru Complexul Energetic Oltenia

citeste mai mult
Jan 30, 2013

UZTEL S.A. Ploiesti, reintrat in forta pe Bursa de Valori Bucuresti dupa o absenta de 33 de luni. Astfel in prima zi de la reluarea tranzactionarii, pretul de deschidere a fost de 1.9 lei/ actiune pentru ca la mijlocul zilei, pretul sa atinga un maximum de 2,58 lei, ceea ce reprezinta o apreciere de 14.63%.

citeste mai mult
Jan 30, 2013

Cu ce preţ se reorganizează Servtrans: creditorii pierd peste 80% din bani, respectiv 32,5 mil. Euro

citeste mai mult
Jan 30, 2013

Planul de reorganizare al Servtrans Invest, unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfa, a fost aprobat de catre creditori saptamana trecuta. Cum va arata reorganizarea societatii?

citeste mai mult
Jan 21, 2013

insolvenţa este o soluţie viabilă pentru depăşirea dificultăţilor financiare

citeste mai mult
Dec 27, 2012

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, a declarat, marti, ca Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, insa a avertizat ca aceasta masura nu va rezolva adevaratele probleme ale combinatului.

citeste mai mult
Dec 27, 2012

denunţări de contracte, reduceri de costuri, licitaţii pe bursă şi pierderi de 65 mil. Euro

citeste mai mult
Nov 27, 2012

Compania de stat Hidroelectrica va suspenda clauza de forţă majoră invocată în contractele de vânzare a energiei electrice de la 1 decembrie 2012, urmând să livreze cantitatea totală cumpărătorilor şi să încheie anul cu pierderi cuprinse între 70 şi 80 milioane euro, a declarat, administratorul judiciar al societăţii, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza, citat de Agerpres.

citeste mai mult
Nov 27, 2012

Randamentul oferit de închirierea unui apartament nou din Bucureşti este superior dobânzii la un depozit în euro şi, în unele cazuri, chiar randamentelor promise de fondurile monetare

citeste mai mult
Nov 21, 2012

Hidroelectrica a tranzactionat cea mai mare cantitate de energie pe bursa administrata de OPCOM

citeste mai mult
Nov 16, 2012

Hidroelectrica a fost căpuşată prin intermediul a 500 de contracte comeciale cu preţuri supraevaluate.

citeste mai mult
Nov 6, 2012

UCM Reşiţa, companie aflată în insolvenţă, şi-a redus pierderile în primele nouă luni la 7 milioane lei, de la 24 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi ar putea încheia anul pe profit, după pierderi de peste 700 milioane lei în 2010-2011, potrivit administratorului judiciar.

citeste mai mult
Nov 6, 2012

Saptamana aceasta se implineste un an de la declansarea procedurii de insolventa a proiectului rezidential Asmita Gardens. Cum arata bilantul primului an de insolventa din proiect.

citeste mai mult
Nov 5, 2012

UCM Reşiţa SA şi-a redus pierderile cu 17 milioane lei, în cinci luni, până la 7 milioane de lei, existând şansa de a încheia pe profit anul 2012, a anunţat, duminică, Remus Borza, practicianul coordonator al Euro Insol, desemnat administrator judiciar, în consorţiu cu VF Insolvenţa, al societăţii UCM Reşiţa.
citeste mai mult
Nov 5, 2012

Principalul furnizor de agregate și echipamente hidro-energetice pentru Hidroelectrica, societatea UCM Reșița, aflată și ea în insolvență, și-a redus pierderile cu 17 milioane lei potrivit EURO INSOL, administrator judiciar al societății.

citeste mai mult
Oct 26, 2012

Un sediu „la patru ace”, cu o priveliste de nota 10 si accente glamour, astfel ar putea fi descris biroul Borza si Asociatii, din care fac parte si societatile de insolventa Euro Insol si Assistance Insolv.

citeste mai mult
Oct 22, 2012

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Hidroelectrica rămâne în insolvenţă, ceea ce echivalează cu o „victorie” a statului împotriva „băieţilor deştepţi”. Decizia Curţii este irevocabilă.

citeste mai mult
Oct 4, 2012

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, cere acţionarilor companiei de stat să aprobe iniţierea unor acţiuni în răspundere pentru daune împotriva ultimilor trei directori generali ai producătorului de electricitate, respectiv Traian Oprea, Mihai David şi Constantin Trihenea.

citeste mai mult
Oct 3, 2012

Guvernul i-a promis FMI că va publica prospectul de vânzare pe bursă a 10% din acţiunile Hidroelectrica în maximum trei luni după ce compania va ieşi din insolvenţă şi că oferta va fi lansată o lună mai târziu.

citeste mai mult
Oct 3, 2012

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au aprobat astăzi planul de reorganizare al Asmita Gardens propus de Alpha Bank, prin intermediu AGI RRE. Banca va intra în posesia ansamblului rezidenţial dacă în termen de 16 luni nu se vor vinde apartamente în valoare de circa 23 mil. Euro

citeste mai mult
Oct 3, 2012

Asmita Gardens SRL , compania care a dezvoltat cel mai mare complex rezidential din tara, va plati creditul catre Alpha Bank in urmatorii trei ani, asa cum se prevazuse in septembrie prin Planul de reorganizare a companiei, a declarat, marti, Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol SRL.

citeste mai mult
Oct 3, 2012

Tribunalul Bucuresti a confirmat marti planul de reorganizare Asmita Gardens, in felul in care a fost propus de creditorul majoritar AGI RRE prin mandatar Alpha Bank Romania, impreuna cu administratorul judiciar Euro Insol.

citeste mai mult
Sep 18, 2012

Euro Insol a fost reconfirmat ca administrator judiciat al Hidroelectrica cu votul a 99% dintre creditorii prezenti

citeste mai mult
Sep 18, 2012

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a afirmat ca ii multumeste presedintelui Traian Basescu pentru "non-combat" in privinta derularii restructurarii companiei de stat.

citeste mai mult
Sep 18, 2012

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat război Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru că nu a majorat tariful reglementat pentru energia hidro.

citeste mai mult
Sep 6, 2012

Planul prevede plata integrala a creantelor bugetare si defavorizarea creditorului garantat si a creditorilor chirografari.

citeste mai mult
Sep 6, 2012

Asmita Gardens va fi administrata in continuare de Euro Insol SPRL. 

citeste mai mult
Aug 28, 2012

PRELUNGIRE TERMENE PROCEDURA

citeste mai mult
Aug 17, 2012

Reprezentantul celei mai mari companii de stat vrea să recalibreze piaţa energiei

citeste mai mult
Aug 17, 2012

Potrivit lui Borza, raportul va avea peste 500 pagini şi va cuprinde o analiză "mai mult ca exhaustivă" a cauzelor intrării în insolvenţă a companiei de stat, precum şi "eventuale vinovăţii".

citeste mai mult
Jul 17, 2012

Firma Euro Insol a fost desemnată administrator judiciar al Realitatea Media de către adunarea creditorilor societăţii, care a avut loc joi după-amiază la sediul Realitatea TV, au declarat pentru MEDIAFAX surse.

citeste mai mult
Jul 1, 2012

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a anunţat că vrea soluţii amiabile privind contractele directe de vânzare a energiei, urmând să iniţieze în iulie discuţii cu beneficiarii acordurilor, dar a adăugat că, dacă aceştia nu vor accepta noile condiţii, contractele vor fi denunţate.

citeste mai mult
Jun 20, 2012

Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a companiei Hidroelectrica şi a desemnat ca administrator judiciar firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, propunere a Ministerului Economiei. UPDATE 17:15 Tribunalul Bucureşti a publicat deja sentinţa în cazul insolvenţei Hidroelectrica.

citeste mai mult
Jun 8, 2012

Administratorul judiciar al complexului imobiliar Asmita Gardens, Euro Insol, va depune la Tribunalul Bucuresti, in luna iulie, planul de reorganizare, care prevede continuarea activitatii firmei dezvoltatoare prin vanzarea celor circa 350 de locuinte disponibile in ansamblu, intr-o perioada de pana la trei ani, potrivit mediafax.

citeste mai mult
May 31, 2012

Tribunalul Bucureşti a desemnat consorţiul Euro Insol - VF Insolvenţa administrator al UCM Reşiţa, companie aflată în insolvenţă din decembrie 2011, cu datorii de peste 190 milioane euro. 

citeste mai mult
Apr 5, 2012

Casa de avocatură Borza & Asociaţii, cunoscută pentru administrarea proiectelor rezidenţiale Asmita Gardens şi Ibiza Sol intrate în insolvenţă, a alocat un buget de 500.000 de euro pentru mutarea societăţii în clădirea de birouri Opera Center şi a anunţat începerea unui proces de rebranding. 

citeste mai mult
Mar 28, 2012

Firma Universul SRL din Bucureşti, deţinută de investitori israelieni, potrivit celor mai recente date disponibile, a intrat în insolvenţă, având datorii de peste 20 de milioane de euro, potrivit firmei de insolvenţă Euro Insol, desemnată administrator judiciar al societăţii.

citeste mai mult
Mar 26, 2012

Bancile Alpha Bank si Raiffeisen Bank, creditorii majoritari ai proiectului rezidential Ibiza Sol, aflat in insolventa, au decis luni inlocuirea administratorului judiciar Sierra Quadrant Bacau cu firma Euro Insol, care a fost desemnata sa se ocupe si de insolventa complexului Asmita Gardens.

citeste mai mult
Mar 26, 2012

Firma de insolvenţă Euro Insol, administratorul judiciar al proiectului Asmita Gardens din Bucureşti, şi-a mai trecut un proiect de apartamente în portofoliu, prelunând ansamblul rezidenţial Ibiza Sol din Pipera.

citeste mai mult