Portofoliu


III

Faliment

Asmita Gardens


Stare dosar: Dosare inchise

Numar Dosar Insolventa: 65722/3/2011

Instanta : Tribunalul Bucuresti

CUI societate :19040600

Nr. de ordine in RC : J40/15146/2006

Proiectul de locuinţe Asmita Gardens, cu o investiţie de peste 120 mil. Euro este cel mai scump ansamblu rezidential construit pe piata locala de un investitor privat.

Ansamblul imobiliar situat pe Splaiul Unirii este format din sapte turnuri pana la 24 etaje totalizand un numar de 758 apartamente din care peste 350 apartamente au fost deja vandute.

Complexul Asmita Gardens din Bucuresti este integral functional, receptia oficiala a celei mai mari investitii rezidentiale din Romania facandu-se la mai bine de doi ani de la finalizarea constructiei. Astfel, la data de 30 aprilie 2012, administratorul judiciar Euro Insol a receptionat de la antreprenorul general , firma austriaca Strabag, intregul ansamblu.

Complexul Asmita Gardens este detinut in proporţii egale de compania Charlemagne, prin intermediul fondului European Convergence Development Company (ECDC) si de compania cu capital indian Asmita. Creditul bancar accesat de cei doi actionari de la Alpha Bank se ridică la circa 70 mil. euro. Banca finantatoare a cerut insolventa dezvoltatorului, ca urmare a blocarii proiectului din cauza neintelegerilor dintre Asmita Garden si anteprenorul general firma austriaca Strabag, neintelegeri care s-au solutionat prin intermediul administratorului judiciar, prin negociere directa.

 

Inapoi