Portofoliu


III

Faliment

Uztel S.A.


Stare dosar: Dosare inchise

Numar Dosar Insolventa: 8780/105/2011

Instanta : Tribunalul Prahova

CUI societate : 1352846

Nr. de ordine in RC : J29/48/1991

 

 

Uztel SA Ploiesti este cel mai mare producator roman de echipamente si utilaje din domeniul petrolier. Capacitatile de productie moderne si personalul foarte bine instruit sunt bine cunoscute atat in tara cat si peste hotare.Societatea are peste 107 de ani de activitate in industria de petrol si gaze.

Istoric vorbind, Uztel este mostenitoarea primei rafinarii din lume, construita in anul 1856 in apropiere de Ploiesti. Mai tarziu, in anul 1950 - Ateliere mecanice ale Societatii Romano Americane au devenit compania UZTEL , in subordinea Ministerului Roman al Petrolului. Compania a devenit unul dintre principalii producatori de utilaj petrolier pentru industria romaneasca de petrol, asigurand in acelasi timp reparatii capitale pentru intreaga gama de echipamente.

In anul 2004 UZTEL SA a fost privatizata, iar  la momentul deschiderii procedurii insolvenţei, în 6 septembrie 2010, Uztel era într-o vădită incapacitate de plată. Înregistra restanţe la plata salariilor pe ultimele cinci luni în valoare de peste trei milioane lei, restante către furnizorii de utilităţi şi materii prime coroborată cu lipsa de comenzi ceea ce a condus la încetarea producţiei, neplata impozitelor către bugetul consolidat şi a ratelor către bănci şi firmelor de leasing ceea ce a condus la popriri pe conturi şi executări de active din patrimoniul societăţii.

Creşterea producţiei şi a exporturilor şi recuperarea unor creanţe istorice de peste 2 milioane de dolari, sub conducerea administatorului judiciar, a determinat un reviriment al societăţii pe parcursul anului 2011. La sfârşitul anului, compania a ajuns la zi cu plata tuturor datoriilor către furnizori, salariaţi şi bugete. La bugetul statului au fost făcute plăţi de 18,3 mil. lei, către salariaţi s-au virat 12,6 mil. lei, iar către furnizorii de materii prime, utilităţi şi leasing s-au plătit 32,7 mil. lei. 

Societatea a incheiat anul 2011 cu un profit de 7.750.000 lei, dupa ce in anul anterior a inregistrat o pierdere de 17.200.000 lei.

Inapoi