Portofoliu


III

Faliment

INL Bucuresti


Stare dosar: Faliment

Numar Dosar Insolventa: 42298/3/2010

Instanta : Tribunalul Bucuresti

CUI societate : 2377342

Nr. de ordine in RC : J40/22118/1992

Conform atestarilor SC INL SA s-a infiintat in anul 1933, purtand initial denumirea de: Institutul de Cercetari si Experimentari Forestiere (I.C.E.F.). Prin reorganizare a devenit Institutul de Cercetari Forestiere al Romaniei pastrand, in mare, aceeasi structura. In aceasta organizare, Institutul a functionat numai pana in anul 1951, cand a fost divizat in ICES – Institutul de Cercetari Silvice si ICEIL – Institutul de Cercetari pentru Industrializarea Lemnului.

In perioada 1951- 1959, au urmat numeroase reorganizari, diviziuni si regrupari pentru ca la nivelul anului 1960, cercetarea forestiera, in intregul ei, sa fie reunite in Institutul de Cercetari Forestiere – INCEF, proiectarea de investitii regasindu-se in Institutul de Studii si Proiectari Forestiere – ISPF.
Obiectivele specifice, completate si modificate in functie de etapa, au stat la baza activitatii, gasindu-si rezolvarea optima, incepand cu anul 1970 cu ocazia infiintarii, prin comasare, a Institutului de Cercetari si Proiectari pentru Industria Lemnului – ICPIL, care din anul 1992 a devenit Institutul National al Lemnului – INL Bucuresti.

In 76 de ani de existenta Institutul National al Lemnului s-a dovedit a fi promotorul stiintei si inovarii in domeniu, atribuindu-se numeroase inventii ce au dus la realizarea de noi produse, proiectarea unei retele complexe de drumuri forestiere si a celor mai multe fabrici de profil existente si astazi.
Relitatile economice au depasit insa, dupa trecerea la economia de piata, performantele tehnice si de cercetare ale societatii, astfel incat in anul 2011 Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a Comerciala - la cererea salariatilor INL creditori - a deschis procedura de insolventa a INL SA. Ulterior s-a determinat faptulc a un plan de reorganizare nu ar fi sustenabil, motiv pentru care creditorii, la recomandarea administratorului judiciar, au aprobat intrarea in faliment si lichidarea activelor societatii.

Prin metoda de valorificare a activelor debitoarei aleasa de administratorul judiciar si votata de Comitetul Creditorilor si de Adunarea Creditorilor, care sa dovedit a fi optima pentru situtia in speta, se va asigura plata in integralitate a creantelor inscrise la masa credala

 

Inapoi