Portofoliu


III

Faliment

Hidroelectrica


Stare dosar: Dosare inchise

Numar Dosar Insolventa: 22456/3/2012

Instanta : Tribunalul Bucuresti

CUI societate : 13267213

Nr. de ordine in RC : J40/7426/2000

Infiintata in anul 2000 ca succesoare a RENEL, Hidroelectrica este liderul Pietei de Energie din Romania.

Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.
Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce volumul serviciilor de sistem este de cca. 90 % din necesarul Sistemului Energetic National.

S.C. Hidroelectrica S.A. are in administrare centrale hidroelectrice amplasate strategic pe intreg teritoriul Romaniei, operand prin cele 13 sucursale si cele 8 filiale ale sale. Printre cele mai reprezentative obiective hidroenergetice ale societatii se numara:

  • Centrala Hidroelectrica Portile de Fier I
  • Amenajarea Hidroenergetica Lotru
  • Centrala Hidroelectrica Vidraru
  • Centrala Hidroelectrica Dimitrie Leonida (Stejaru)
  • Centrala Hidroelectrica Mariselu

Din cauza secetei prelungite de la sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea in 2011 a cifrei de afaceri a societatii SC Hidroelectrica SA cu 10%, a pierderilor rezultate in urma diferentelor de curs valutar si a deprecierii monedei nationale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% in anul 2012, a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile la 470 milioane lei, a pierderii financiare inregistrate (in 2011 de 121 milioane lei si pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane lei) SC Hidroelectrica SA a hotarat in sedinta Consiliului de Administratie din 15.06.2012 sa inainteze Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in procedura generala a insolventei, in scopul reorganizarii activitatii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat in conditiile legii 85/2006, la finalizarea caruia societatea sa iasa din procedura insolventei si sa isi continue activitatea comerciala fara supravegherea autoritatiii judecatoresti.

Conducerea societatii si administratorul judiciar au dat asigurari catre toti partenerii comerciali, clienti, furnizori si institutii financiare cu privire la derularea in continuare a tuturor contractelor in conditii de eficienta, transparenta si legalitate, urmarind cresterea si exploatarea in siguranta a capacitatilor de productie concomitent cu pastrarea locurilor de munca pentru cei peste 5.000 de angajati si imbunatatirea indicatorilor financiar contabili ai companiei.

 

 

Inapoi