Dosare inchise


III

Faliment

Elca Auto S.R.L.


Stare dosar: Dosare inchise

Numar Dosar Insolventa : 26922/3/2009

Instanta :  Tribunalul Bucuresti

CUI societate : 13899180 

Nr. de ordine in RC : J40/5032/2001

 

S.C. ELCA AUTO S.R.L., este infiintata in anul 2001 si are ca domenii principale de activitate: Comert cu autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) si repararea si intretinerea autovehiculelor usoare (sub 3,5 tone).

Incepand cu anul infiintarii, S.C. ELCA AUTO S.R.L., detine statutul de Dealer Autorizat HYUNDAI in baza Contractelor de Distribuitor si Reparator autorizat incheiate cu S.C. HYUNDAI AUTO ROMANIA S.R.L., importator oficial pentru România al Concernului  HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH. 

Inca de la infiintare, S.C. ELCA AUTO SRL este dealer Hyundai pentru doua judete: Prahova si Buzau, si  printr-o buna relatie de colaborare cu importatorul HYUNDAI AUTO ROMÂNIA SRL, a cunoscut o dezvoltare continua, grefata pe cresterea sustinuta, la acea vreme, a pietei auto.

In perioada 2005-2006, pentru a atinge standardele de calitate a activitatii de reprezentare a marcii de autovehicule HYUNDAI,  standarde concepute de Hyundai Motor Europe GmbH pentru toata reteaua de importatori europeni si retelele lor de distributie, S.C. ELCA AUTO SRL., a achizitionat un teren in suprafata de 10000 mp in zona cea mai circulata a orasului Ploiesti, respectiv Soseaua de Centura Vest.

Pentru a oferii cele mai bune conditii clientilor existenti, in 2006 a fost deschis primul complex integrat al marcii Hyundai in Ploiesti intr-un spatiu inchiriat in suprafata de 750 mp, unde era amamplasat un show room de 100 mp si un service de 600 mp.

La sfarsitul anului 2010, S.C. Elca Auto  SRL. a finalizat investitia pe soseaua de centura, rezultand o constructie in suprafata desfasurata de 1700 mp, care indeplineste toate standardele unei reprezentante auto moderne.

Complexul 3S este impartit in show-room, birouri, receptie, statie ITP, atelier mecanic, atelier de tinichigerie si vopsitorie, vestiare, sala de mese si dusuri pentru angajati, magazii piese de schimb, centrala termica. Prin construirea acestui Complex 3S s-au avut in vedere si doua aspecte economice importante in dezvoltarea companiei pe termen lung, si anume, pe de o parte scaderea cheltuielilor de intretinere si chirie prin renuntarea la vechile locatii de service si showroom (locatii inchiriate), iar pe de alta parte marirea capacitatii de service la 6 posturi de lucru pentru mecanica si electrica, la o staţie ITP si 5 posturi de lucru pentru tinichigerie si vopsitorie, precum si  marirea spatiului interior de expunere a autovehiculelor, pana la 8 masini si la cel exterior pana la 10 masini.

Complexul are 1700 mp, astfel incat, si la data prezenta, este  compus din show-room concept Hyundai, zona de livrare, birouri si atelier service, astfel:

Vanzari:

 • un spatiu de expunere si livrare autoturisme cu o suprafata de 450 mp ;
 • spatiu administrativ 250 mp la etaj;

Service :

 • spatiu pentru ITP de 120 mp ;
 • 1 birou pentru inginerul ITP de 3,3 mp ;
 • atelierul de revizii si reparatii mecanice ocupa 300 mp, organizat pe 5 posturi de lucru cu elevatoare;
 • vestiare pentru personal, magazie pentru piese de schimb si grupuri sanitare, cu o suprafata totala de 91,7 mp;
 • un spatiu pentru tinichigerie si vopsitorie cu o suprafata totala de 485 mp;

Utilitati exterioare :

In exteriorul cladirii au fost amenajate suprafete de aproximativ 3030 mp care au urmatoarele  destinatii:

 • Spatiu exterior pentru stocarea autoturismelor noi;
 • Spatiu exterior pentru expunere auto de ocazie si rulate;
 • Parcare destinata clientilor;
 • Parcare destinata personalului societatii;
 • Alei de acces service.
Inapoi