Palatul Știrbey Bucharest Arena

Stare dosar: Dosar inchis

Numar Dosar Insolventa: 3343/93/2016*

Instanta : Tribunalul Ilfov

CUI societate : 19026338

Nr. de ordine in RC : J23/1865/2006

Domeniul Palatului Ştirbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcţia palatului a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al Ţării Rmâneşti, şi a durat până în anul 1863. Domeniul se întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare, din care 18 hectare reprezintă un parc cu copaci seculari (arbori de peste 400 de ani), lac interior şi deschidere către lacul Buftea.

In 1916, in Primul Razboi Mondial, palatul a fost loc de refugiu pentru Regina Maria impreuna cu cinci dintre cei sase copii ai sai.

In 1917, in Palatul rechizitionat de armata germana si-a stabilit locuinta Maresalul August von Mackensen si tot aici a fost negociata pacea cu Puterile Centrale, Pacea de la Buftea semnata la 5 martie 1918, prin care Romania pierdea Dobrogea si versantii Carpatilor.

Cladirea a fost marita treptat de-a lungul anilor, ultima extindere avand loc dupa Primul Razboi Mondial, rezultand numarul actual al camerelor. La parter, de o parte si de alta a unui vestibul legat de scara principala din lemn erau dispuse salilie de receptie, sufrageria, salonul mare, biblioteca, salonul de muzica. La primul etaj erau camerele stapanilor iar la etajul al doilea erau camerele invitatilor si ale personalului superior. Bucataria era la demisol.

Imediat dupa alungarea tuturor Stirbeylor din tara, odata cu venirea comunistilor la putere, palatul a gazduit o parte a Institutului de geriatrie „Ana Aslan”, servind si ca depozit de vinuri si casa de oaspeti pentru Nicu Ceausescu.

Domeniul Stirbey a evoluat constant, adaptandu-se schimbarilor economice, fiind martor tacut la decizii si schimbari politice, ocrotind o familie de Domnitori, primind oaspeti de seama si ramanand totusi neschimbat in ceea ce poate de la inceput i se destinase: o eleganta simpla.

La 6 iunie 2007, Domeniul Stirbey a fost achizitionat de la mostenitorii familiei Stirbey de catre Bucharest Arena, care l-au redeschis publicului, pastrandu-i caracterul de parte a patrimoniului cultural si istoric national si totodata adaugand noi constructii care sa vina in intampinarea asteptarilor publicului contemporan. Activitățile desfășurate de societatea Bucharest Arena SA constau în principal în prestări servicii alimentație publică și evenimente organizate.

Compania oferă servicii, în special în domeniul managementului de evenimente. Serviciile furnizate se adresează atât sectorului privat, cât și sectorului de stat. Fiecare client în parte beneficiază de un pachet distinct de servicii, în funcție de tipologia evenimentului și, mai ales, de obiectivele și strategiile proiectului. Spațiile de desfășurare a evenimentelor sunt o combinație și o concentrare unică a necesităților realizării unui mix variat de evenimente.

Previous
Previous

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare

Next
Next

Asmita Gardens